SSL Nedir?
SSL Nedir?

Chrome tarayıcısının 68. sürümü ile birlikte artık SSL sertifikası olmayan sitelere giriş yapıldığında URL barında "Güvenli Değil" uyarısı alınmaktadır. Eğer sitede bir form varsa bu uyarı kırmızı renkle daha belirgin bir şekilde görüntülenmektedir. SSL sertifikası olan sitelerde sertifika çeşidine göre bazı sitelerde uyarı hiç olmuyor veya sadece yeşil renkte "Bağlantı Güvenli" yazısı görünmektedir. Bu hem güvenlik hem de SEO için Google'ın gözünde önemlidir.

SSL

Kısaca SSL; ziyaretçi ve sunucu arasındaki veriyi şifreleyen sertifikadır. Bu sayede 3. kişiler sitedeki veri akışını izleyememektedir. SSL sertifikasına sahip siteler https protokolü ile hizmet vermektedir. Sondaki s harfi secure yani güvenli protokolü temsil etmektedir. Özellikle online alışverişlerde girilen kart bilgisini çaldırmamak için SSL kullanımı bir çok sanal posda zorunludur. SSL sertifikası almak için ücretsiz veya ücretli seçeneklere bakabilirsiniz. Ücretsizler içersinde en popüleri letsencrypt'dir.

SEO

Önceden sadece büyük sitelerin kullandığı SSL sertifikası Google'ın yeni algoritması sebebi ile artık daha çok kullanılmaya başlandı. Google algoritmalarında sıralamayı belirlemek için en kaliteli siteye bulmaya çalışmaktadır. Bunun için de sitelere çeşitli kurallar koymaktadır. SSL sertifikası da ziyaretçilerin güvenliği açısından büyük öneme sahip olduğu için Google kendi tarayıcısında SSL sertifikası olmayan siteleri güvensiz site olarak göstermektedir. Hem Google'da yükselmek hem de ziyaretçilerinizin güvenliğini sağlamak için SSL sertifikası almalısınız.