Google Haritalar Değişiyor!
Google Haritalar Değişiyor!

Google sahip olduğu en popüler uygulamalardan biri olan Google  Haritalar uygulamasında radikal değişiklikler yapma kararı aldı. Google Haritalar 15. yılında yeniden dizayn edilecek ve kullanıcılarına farklı bir deneyim sunacak. Geçtiğimiz perşembe günü blog sayfasından ufak düzenlemeler de yapılacağını duyuran Google, özellikle seyahat etmeyi sevenler üzerinde büyük bir merak uyandırmayı başardı. Google Haritalar 3 yeni buton ile piyasaya çıkacak. Kaydet, Katkı Yap, Güncelle butonları yeni sürümde üst tarafta yerlerini alacak. Güzergah değiştirme ve rota arama butonları sabit kalırken, Sizin için öneriler kısmı tarih oluyor. 

Yeni gelen özelliklerdeki kaydet butonu sayesinde daha önce gittiğiniz veya gitmek istediğiniz bir yeri işaretleyebileceksiniz. Bunun yanı sıra Katkı Yap butonu ile gittiğiniz mekanla ilğili görüşlerinizi diğer kullanıcılar ile paylaşabileceksiniz.  Görüş, fotoğraf ve detay eklemenin daha iyi mekanları seçmeye yardımcı olacağı  ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayacağı öngörülüyor. Bir diğer özellik olan Güncelle butonuyla ise mekanlardaki değişiklikleri takip edebilecek ve mekan sahiplerinin getirdiği yeniliklerden haberdar olabileceğiz. 

Bunların yanı sıra Google haritalar kitle ve konum analizi yapabilecek. Örneğin, beklemekte olduğunuz bir otobüsün ne kadar kalabalık olacağını önceden görebileceksiniz. Buna ek olarak Japonya ve Hindistan başta olmak üzere bazı ülkelerde kız-erkek dağılımını da görebileceksiniz. Google güncellemeleri IOS ve Android üzerinden önümüzdeki perşembe vereceğini duyurdu. 

Öte yandan geçen hafta Apple yenilenmiş Apple haritaları piyasaya sürdü. Uygulama Google haritalar ile benzer özellikler barındırmasına rağmen  kişisel veriler açısından çok daha güvenli bir hizmet sunuyor. Yer işaretleri ve cadde görünümü imkanı sağlayan Apple haritalar, google haritalardan farklı olarak kullanıcı rotalarını geçmişte saklamıyor. 

Google Haritaların getirdiği yeni özellikler sayesinde ise konum paylaşımını durdurabiliyor ve istediğinizde tekrar açabiliyorsunuz. Ama bu özelliğinde bazı kısıtlamaları var mesela Haritalar konum özelliğini kapatsanız bile diğer uygulamaların verilerinizi kaydetmesinin önüne geçemiyorsunuz. İnternet sağlayıcınız, diğer uygulamalar ve diğer google servisleri konumunuza ulaşmaya devam ediyor.