WordPress’i güncellerken, karıştırırken, siteyi taşırken, yeni eklenti veya tema yüklerken ya da herhangi bir şey yaparken bozabilirsiniz. Bu sizin elinizde olabilir de olmayabilir de. Sistem güncelleme ve hosting değiştirme en çok kaynaklanan nedenlerdir.
Eğer siteniniz açılmıyorsa ilk yapmanız gereken içindeki eklentilerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırmak. Mesela siz yeni bir eklenti yüklemişsinizdir yada güncelleme yapmışsınızdır. Bunun sonucunda bir hata olmuştur ve arkasından site açılmaz hale gelmiştir. Böyle bir şey olduğunu düşünüyorsanız; ftp ile sitenize bağlanın ve site dosyalarının olduğu bölüme gelin, “wp-content/plugins/” klasörünü açın. Burada yüklemiş olduğunuz eklentiler tutuluyor ve her biri ayrı klasördedir. İlk önce sorunun eklentiden kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için "wp-content" klasörüne geri dönün ve “plugins” klasörünün ismini “plugins-abc” (herhangi farklı bir isim) olarak isimlendiriniz. Şimdi bu yaptığımız sayesinde Wordpress “plugins” klasörünü bulamadığı için içinde hiç eklenti yokmuş gibi sayacaktır. Şimdi sitenize girmeye çalışınız. Eğer siteniz açılıyorsa sorun eklentilerdedir. Şimdi sorun eklentide ise az önce yaptığımız gibi bu sefer birer birer sorunun hangi eklentide olduğunu bulmamız gerekir. “plugins” klasörünün ismini değiştirdiğimiz için yeni bir tane “plugins” klasörü açın. Şimdi teker teker “plugins-abc” klasöründeki eklentileri “plugins” klasörüne taşıyın. Her seferinde sitenin çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz ve sonunda site açılmayınca o eklentiyi siliniz.
Tıpkı eklenti kısmında yaptığını gibi bu sefer temanızı da kontrol etmeniz gerekiyor fakat bu sefer elinizde fazladan bir temaya ihtiyacınız olacak. Bu yüzden tamamen "themes" klasörü değiştirmek yerine sadece tema klasörünüzün adını değiştirin ve sonucu kontrol edin. Çalıştığı takdirde sorun temadadır. Temanızın güncel versiyonunu indirmeyi veya yeni bir tema bulmayı deneyebilirsiniz.
Eğer eklentilerden veya temadan kaynaklanmadığını öğrendiyseniz son çareniz Wordpress'i manuel olarak güncellemek. Bunu yapmak için Wordpress üstüne Wordpress kurmalısınız. Böylece bozuk olan dosyalar onarılmış olacaktır. Öncelikle http://tr.wordpress.org'dan Wordpress’in son sürümünü indiriniz. İndirdiğiniz Wordpress'i ftp'den içeri aktarın ve tüm dosyaları üzerine yazın. WordPress’i manuel olarak yüklerken zaten bu aşamalardan geçiyorsunuz. İndirdiğiniz zip'i dışarı çıkartınız. Tüm dosyalar "Wordpress" klasöründe olacaktır. "Wordpress" klasöründeki tüm dosyaları ftp üzerinden sitenize atınız ve program sorduğu zaman tümünü üstüne yaz diyerekten tüm dosyaları yenileyiniz. Başka bir şey yapmanıza gerek kalmayacaktır.