Neden bir internet siteniz olmalı?
Neden bir internet siteniz olmalı?

Teknolojinin giderek gelişmesi ve internetin yaygınlaşması ile beraber, internet sitesine sahip olmak kişisel ve kurumsal olmak üzere artık bir ihtiyaç haline geldi. Kitlenize ulaşmak, onları bilgilendirmek için siz de bir site oluşturmalısınız. İnsanlar artık firmaların ayağına gitmek yerine onların kendi ayağına gelmesini bekliyor. Tabi öncelikle sizinle çalışmadan önce sizin kim olduğunuzu bilmeleri gerekir. En azından sizin hakkınızda bilgi bulunduran sayfa, sizin nasıl iş yaptığınız hakkında bir sayfa, varsa referanslarınızı, iş yerinizin adresini, adresin haritası ve telefon numarasını içeren bir iletişim sayfasından oluşan bir site ile ziyaretçilerinizin sizin veya şirketiniz hakkında temel bilgiye sahip olmasını sağlamalısınız. 

En iyi sunum

Ürünlerinizi, hizmetinizi, çalışmalarınızı görmek isteyen kişilere zaman, yer fark etmeksizin sunabilirsiniz. Hatta siz olmasanız bile onlar kendi telefonlarından veya bilgisayarlarından istedikleri saatte istedikleri tüm bilgiye sahip olabilirler. Yararlı bulduğu sayfaları çevresi ile paylaşabilirler bu sayede müşteri kitlenizi de büyütmüş olursunuz.

Ulaşılabilirlik

Bir internet siteniz olduğunda, potansiyel müşterileriniz sizi arama motorları sayesinde bulabilir veya zaten sizi duymuş bir kişi sizinle ilgili bilgi almak size ulaşmak istediğinde doğrudan sitenize gitmek isteyecektir. 

Kolay muhasebe

Eğer siteniz üstünden satış yapıyorsanız ve sitenizde gerekli yazılım mevcutsa, sitenizden ödeme alıp, muhasebe kaydı tutabilir, verginizi hesaplayabilir, elektronik fatura oluşturabilirsiniz.

Az maliyet, az efor

İnternet sitesi kurmak ve yönetmek gerçek bir işletmeye göre çok daha uygundur. Eğer bir ofisiniz veya satış yaptığınız dükkanınız varsa aylık kiranız en çok masraf yaptığınız kısım olmalı. Fakat internete taşıyarak daha az maliyetle, daha az eforla ürünlerini satabilirsiniz. Müşterileriniz bir ürünün farklı renklerini, farklı çeşitlerini, özelliklerini,  fiyatını, varsa ürün yorumlarını öğrenerek daha çok bilgiyi  daha kısa sürede öğrenebiliyor ve bunun için mağazanızda fiziksel olarak dolaşmasına gerek kalmıyor. Bu nedenle artık online ticaret daha da yaygınlaşıyor.

Peki artan para ile ne yapılacak?

İnternet sitesi sayesinde hem daha az masraf yapıp hem daha çok kitleye ulaşacaksınız ve bu parayı tekrardan yatırım olarak kullanmalısınız. Gerekli reklam çalışmaları yaparak sitenizin daha çok ziyaret edilmesini sağlayabilirsiniz. Yapılan çalışma ile daha çok kişiye ulaşıp müşteri kitlenizi büyütebilirsiniz.

İnternet sitesi, e-ticaret, reklam ve pazarlama hakkında daha çok bilgiye sahip olmak için yazılarımızı takip ediniz :)