İnternette Nasıl Para Kazanılır?
İnternette Nasıl Para Kazanılır?

Tam zamanlı bir işte çalışmak bir çoğumuz için uygun değildir çünkü bir çok kişi akşama kadar masada oturup yalnızca kendisine verilecek işleri yapmaktan hoşlanmazlar. Özellikle genç yaştaki insanlar kafedeyken veya evdeyken para kazanmak istiyorlar. Öte yandan serbest çalışanların tam zamanlı çalışanlar kadar da para kazanabildiği bilinmekte. Öğrenciler vb. meslek grupları, tam zamanlı bir işte çalışmak için vakti olmayanlar, ek gelir elde etme fırsatı sunan işlerin neler olduğunu aşağıda bulabileceksiniz. ABD'deki çalışanların yaklaşık olarak 3'te 1'i freelance çalışmaktadır. Türkiye'de ise bu modeldeki işlere olan ilgi giderek artmakta. 

Freelance çalışan sayısı 2017 itibariyle  Türkiye'deki 1.3 milyon serbest çalışan sayısının 2023'e kadar 8 milyonu geçmesi bekleniyor. 

Kimler Serbest Zamanlı Çalışabilir?

Aslında bu sorunun cevabı herkes olmalıdır ama elbette ki bazı ön koşullar ve etkenler vardır. İyi bir freelancer çalışan olmak istiyorsanız da bunlara çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle kendi öz disiplininiz oldukça yüksek olmalı, verdiğiniz sözleri mutlaka tutmalı ve teslim tarihlerinize mutlaka dikkat etmelisiniz.  Hangi alanda faaliyet gösterirseniz gösterin eğer müşteri memnuniyeti sağlayamıyor iseniz kısa zamanda müşteri bulamaz hale gelmeniz de mümkündür. İşverenler ve freelance çalışmak isteyenleri ise bir araya getirmek için kurulmuş bir çok site vardır. Yazılım geliştirme, tasarım, video ve ses, yazarlık, satış ve pazarlama, asistanlık, veri analizi, reklam vb.  bir çok alanda iş bulabilirsiniz. Bu sitelerden bazıları  ise şu şekilde; Bionluk, Sanaluzman, Uzmankirala, Senalisci ve Sadeceon.  Eğer bir yabancı diliniz varsa uluslar arası müşteriler bulmak için yabancı sitelere de göz atmanızı öneririz. Bu siteler ise şunlardır; Fiverr, Upwork, Guru, Freelancer.  Serbest zamanlı iş bulabileceğiniz sitelere göz attığımıza göre artık sıra işin kendisine geldi.  Yeteneklerinizi,, yaratıcılığınızı ve çevresel etkenleri göz önüne alarak seçebileceğiniz en popüler çalışma alanları ise şu şekilde; Yazarlık ve Editörlük, Özel ders verme, Fotoğrafçılık, Danışmanlık, Sanal Asistanlık, Çeviri, Sosyal Medya Yönetimi, Programlama/Bilişim Uzmanlığı, Oyun oynama.