Fikirlere Yatırım Yapmak
Fikirlere Yatırım Yapmak

20 ve 38 yaşları arasındaki insanlar yaklaşık bin yıllık bir kuşağın bir parçasıdırlar. Teknoloji ile iç içe büyümüş olan bu grup, gerek ekonomik durgunluklar gerekse hızlı değişen dünya nedeniyle hem geçmişten hemde gelecekten izler taşımaktadırlar. Bu kuşağın bir çoğu gençlik yıllarında en az bir adet teknolojik cihaza sahipti. Araştırmalara göre ise finansal olarak milenyum kuşağı diğer kuşaklara göre daha iyi iş çıkarmış durumda. Teknolojideki gelişmeler ve bilgiye ulaşmadaki kolaylık benzersiz bir neslinde inşa edilmesine sebep oldu. Aynı zamanda milenyumlar bir önceki nesille kıyaslandığında daha fazla harcanabilir kaynağa sahipler, bu da onlara daha çok yatırım fırsatı sunmakta. Gezen, araştıran, öğrenen bir nesil olan milenyumlar ise düşük finansal okuryazarlık oranı ile oldukça dikkat çekmektedir. Sosyal medya ile hayatımıza giren "en iyi hayatınızı yaşayın" teması, bu kuşağın tasarruflardan daha çok deneyimlere önem verdiği mesajını bizlere vermektedir.Ancak kutunun dışında olmayı seçen milenyumlardansanız, aşağıda bazı gelirinizi artırma yöntemleri bulabilirsiniz. Eğer iyi bir yatırım yaparsanız, siz para için çalışmayı bırakırsınız çünkü para sizin için çalışır. Genç yaşta yatırım yapmaya başlarsanız, bir portföy oluşturabilir emeklilikte rahat bir hayat sürebilirsiniz. 

Milenyumlarda Tasarruf Oranları

Son araştırmalara göre milenyumların %44'ü yalnızca aylık masraflarını karşılayacak kadar tasarruf yapıyorlar. 2018 yılında ise bu oran %32.  Bu oran üretimde olgunlaşırken aynı zamanda finansal sorumluluklarımızın da arttığının bir göstergesi. Aynı zamanda bu istatistikler, eğer işlerini kaybederlerse bir sonraki çeyreği geçirmek için yeterli paraları olmadığı anlamına geliyor. Yıllık gelir oranının çok yüksek olduğu bir kuşağın acil ihtiyaçlarını karşılamak için elde tuttukları paranın çok düşük olması anormal bir durum olarak karşılanmaktadır. Fakat araştırmalar aynı zamanda gösteriyor ki, bu kuşak finansal sistemlere güvenmiyor ve emekliliğin öneminin de farkında. Borsaya yatırım yapmak ya da portföy oluşturmak riskli bir yatırım olmasına karşılık, bir çok milenyum tasarrufta edemiyor. Sonuç olarak yaptıkları her şeyden daha fazla harcıyorlar. 

Öğrenci Borçları

Öğrenci borçlarının tutarları milyon liraları aşarken ortalama bir öğrenci 35.000 TL kredi borcu ile mezun oluyor. Bu borçlar sebebiyle ise öğrenciler kritik yaşam olaylarını sıklıkla erteliyor. Bununla birlikte kariyer hedefleri olan öğrenciler ise evlenme, ev sahibi olma, dünya turuna çıkma vb. hayallerini sürekli olarak erteliyor.Öğrenci kredi borçları ise ekonomiyi büyük oranda etkiliyor çünkü öğrenciler borçlarını ödeyene kadar evden çıkmamayı daha fazla borçlanmamaya tercih ediyorlar. Tüketimin düştüğü bir ekonomik sistem ise doğal olarak geriye gidiyor. 

Gayrimenkul Yatırımının Faydaları Nelerdir?

Portföyünüzü sağlam yapı taşları ile oluşturmuşsanız, diğer  yatırım seçeneklerine geçmenin tam zamanı diyebiliriz. Hemen hemen bütün ülkelerde gayrimenkuller, ülkelerin en zenginlerinin en önemli yatırım aracıdır çünkü  onarım masraflarınız çok azdır ve zaman içerisinde yatırımınızın değeri artarken aynı zamanda kira geliri elde edebilirsiniz. Aynı zamanda eğer bir ev sahibi iseniz, her ay düzenli olarak ödemek zorunda olduğunuz ev kiranız kadar da tasarruf sağlayabilir bu tutarı yaşam kalitenizi artırmak için kullanabilirsiniz. 

İş Fikrin Var mı?

Eğer bir iş fikriniz varsa buraya yatırım yapabilir veya kâr edeceğine inandığınız bir işletmeye ortak olabilirsiniz. Unutmayın bir işletme sahibi olmak demek o işletmede çalışmak demek değildir. Bu sayede bir pasif gelir oluşturabilir, siz uyurken bile para kazanabilirsiniz.  Hali hazırda bir yönetimi olan ve kar eden işlere yönelmelisiniz. Eğer çok harika ve kısa zamanda gerçekten ses getirecek bir iş fikriniz yoksa, en baştan bir işletme kurmak ve kâr etmesini beklemek sizin çok zamanınızı alacaktır.  Her zaman zaten kâr üreten, alışkanlıkları yerleşmiş bir iş arayın. Ortak olacağınız veya satın almak istediğiniz işletmelerin defterlerini muhasebecinize onaylattırmalı ve kârlı bir yatırım yaptığınızdan da emin olmalısınız. 

Milenyumlar Borsaya Nasıl Yatırım Yapıyor

Araştırmalar gösteriyor ki milenyumlar borsaya pek fazla güvenmiyor. Bunun yanı sıra borsaya girmek isteyen milenyumlar için ise iki farkı ana yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birincisi bir hizmet yatırımcısı ile birlikte çalışmaktır. Tam hizmet veren bir broker paranızı sizin için yönetir ve kâr elde etmenizi sağlar. Bu senaryo yatırım fonları ve yatırım şirketlerinin nasıl işlediğini açıklamaktadır.  Bunun yanı sıra daha önce bahsettiğimiz gibi milenyum kuşağı bilgiye çok rahat ulaşabilmektedir. Bu sayede servetlerine servet katan bir çok tüccar olurken, birçokları da her şeyini kaybetmiştir. Aracı kurumlar ile borsada online işlem yapabilir üstelik bunu çok düşük komisyon araçları ile gerçekleştirebilirsiniz.